Sensing Yin

Yin Yoga är en mjuk och vilsam form av yoga, där vi finner den efterlängtade lugn och ro känslan och den värdefulla återhämtningen för våra kroppar. Många säger att upplevelsen är magisk.

I Sensing Yin börjar vi positionerna i rörelse för att finna lugn och ro, sedan går vi in i vila om kroppen tillåter.

Sensing Yin Spira Yoga

Vi lever i en ”yang-värld”, då dagens samhälle präglas av prestation, karriär, vara stark, driven och ständigt uppkopplad. Detta kan skapa ett ständigt stresspåslag i kroppen. Kortvarig stress är inte farligt utan kan till och med hjälpa oss att fokusera och få saker och ting gjorda. Problemet uppstår när vi inte får tid för återhämtning och stressen blir långvarig. Vi mår bra av balans mellan Yin och Yang.

Det är bra att få in mer stillhet och lugn. Det är här Yin Yoga visat sig fungera så bra genom att hjälpa oss att vila, släppa på spänningar och komma ner i varv. Yin står för avslappning, vila, lugn, mjukhet, stillhet, tystnad, långsamhet och att bara vara medan Yang representerar motsatsen, det vill säga prestation, fart, styrka, görande, drivkraft och målmedvetenhet.

Sensing Yin – Ny teknik och rörelsefrihet för att optimera Yin-positionerna. Det innebär vi väver in Sensing genom att vi börjar positionerna i rörelse för att först finna lugn och ro och går sedan in i vila, om kroppen tillåter. Lätta rörelser gör att nervsystemet lugnar sig och det i sin tur gör att bindväven mjuknar ännu mer. På så sätt kommer vi åt bindväven på ett djupare plan och vår så väl behövda återhämtning. Vi undviker stretch och ytterlägen i positionerna. När du ger kroppen frihet att röra sig som den vill och när den vill, så lugnar det alla system i kroppen och kärlekshormonet Oxytocin frigörs. Motsatsen är att neka kroppen dess naturliga uttryck, vilket kan frigöra stresshormoner. I Sensing Yin lyssnar du på din inre guide och njuter av rörelse när du vill.

Props såsom bolster, klossar, filtar etc är vanligt att använda för att anpassa positionerna efter din unika kropp och dina egna förutsättningar. Under Sensing Yin arbetar vi med rörelser så som tryck, gungningar och skakningar – detta är ett sätt att närma sig kroppens bindväv och nervsystemet. Vi blir mer lyhörda och lär oss känna tillit till vår kropp.

Sensing Yin Yoga

Sensing Yin är för dig som vill:

  • öka närvaro och medvetenhet
  • skapa inre lugn
  • stilla kropp och sinne
  • minska stress och oro
  • öka rörligheten i kroppen
  • få lättnad och mindre smärta
  • öka flöde av energi och livskraft

Upplever du långvarig stelhet, trötthet eller smärta? Mycket tankar som snurrar eller brist på energi? Då är Sensing Yin rätt yogaform för dig. Yin yoga passar alla, men är särskilt bra för stabila människor.