Sensing Yoga

En yogaform för alla! Upplev en positiv skillnad för dig, i kropp, själ och sinne. Känn dig som en helhet, med livsglädje och lätthet genom att följa kroppens egen intelligens med intuitiva rörelser.

Sensing Yoga är en mjuk och skonsam yogaform som baseras på rörelser som vi naturligt är ämnade att göra.

Sensing Yoga Naturliga rörelser

Sensing Yoga är en rörelseform som bygger på visdom och modern forskning och som följer naturens egen rytm. Sensing betyder att vi rör oss mjukt och intuitivt, utan linjeringar, statiska positioner och korrigeringar. Sensing innebär rörelse- och andningsfrihet, där vi med inre vishet rör kroppen och där kroppen tar ett andetag när den behöver det. Inga props eller hjälpmedel behövs och allt är på kroppens villkor!

Många sjukdomar uppstår på grund av ett överbelastat nervsystem och en kropp i obalans, där vi inte har tillgång till inre kraft. I Sensingen möter vi kroppen på det sätt som den är ämnad för och då händer det saker i kroppen, inifrån och ut. Lätta inkännande yogarörelser som grundar sig i att få igång så mycket rörelse som möjligt inuti kroppen. Nervsystemet lugnas och vi får en känsla av mindre stress och mer av det viktiga lugn och ro tillståndet. Bindväven/fascia återfuktas och mjuknar och börjar som en svamp suga upp vätska så att slagg och gifter sköljs ur våra system och inflammationer dämpas.

Hjärtat i Sensing Yoga är ”pandikulation” – en helkroppsaktivering som kan liknas med en kroppsgäspning, likt då du vaknar på morgonen och sträcker på kroppen. Se bara hur hundar och katter gör när de vaknar efter vilan. Förutom att hela kroppens nervsystem aktiveras frigörs även oxytocin, vårt ”kärlekshormon”. Det hjälper oss att slappna av och stärka relationer, men dessutom minskar det även känslan av stress, smärta, oro och ångest mm. Så vad säger du, att börja med en kroppsgäspning varje dag är kanske inte så tokigt?

Sensingen innebär att vi pandikulerar, lirkar, gungar, vaggar, rockar, skakar, spiralar, blundar och njuter! Yes, vi njuter när vi Sensar! Vi lämnar prestige och prestation när vi rör oss. Det finns inga krav eller regler om hur det ska se ut och det finns inget rätt eller fel. Känslan är behaglig och fri och det är så logiskt och vackert! Sensing måste upplevas för att förstås och det är bara din kropp som kan tala om för dig om det jag beskriver stämmer.

Sensing innebär att du får tillgång till en teknik med hållbara rörelser som gör oss friskare, smidigare och gladare och ökar den naturliga styrkan i kroppen. Jag guidar dig till att lita och lyssna på din kropp och inre lärare.

Sensing Yoga mot Stress Smärta

Sensing yoga är för dig som är/har:

  • stressad
  • utmattad
  • kroppssmärtor
  • inflammationer i kroppen
  • ”överrörlig” eller stel
  • sömnsvårigheter

Sensing är verkligen något som alla med mer eller mindre smärta bör testa. Med Yoga på kroppens villkor börjar vi läka och stärka oss själva. Effekten kommer med en gång och de som provar säger att kroppen vibrerar av lycka efteråt.